Ik loop met je mee terwijl jij ontdekt wat je nog mag leren

Coaching

Voor mij betekent coaching dat ik je help om antwoord te krijgen op de vragen die jij hebt. Ik geef je hierbij handvaten en leren je deze te gebruiken. Deze tools maken dat jij je meer bewust van je gedrag, gevoel, wensen en valkuilen wordt. Van daaruit ga je kijken naar wat je al kan en wat je nog mag leren om je doel te bereiken.

Ik gids je als het ware door deze verandering en actie heen. Daarbij heb ik een praktische insteek, bepalen we samen haalbare tussendoelen, hou jij ten alle tijden de regie, daag ik je uit om uit je comfort zone te komen en spiegel ik je met als doel iets over jezelf te leren.

Life coaching

Wie ben ik, in plaats van Wat ben ik. Het gaat hier over het voelen en uitdragen van je eigen identiteit. Welke talenten heb je, hoe geef je je leven vorm, wat wil je? Welke beweegredenen heb je, wat doe je voor jezelf en wat omdat het ‘hoort’, wat maakt dat je zo twijfelt en hoe kom je tot de formulering van je eigen wil en wens? Leren vertrouwen op eigen talent en kracht.

Een prachtig maar ook lastig proces waarbij we kijken naar alle rollen die je speelt in je leven, hoe tevreden je daarover bent en hoeveel tijd je daarin steekt. De nadruk ligt op het zoeken naar oplossingen en het omzetten hiervan in daden. Het leren kennen van je valkuilen is een belangrijk onderdeel van je groeiproces immers weten wat je onderuit haalt en waar je afdwaalt is wel zo handig daarom bespreken we ze uitvoerig.

Lifecoaching gaat, zoals het woord al zegt, over je leven in zijn totaliteit. Relaties, gevoelens, gedachten, werk, prive, heden, toekomst en soms zingeving. Waar sta je nu en waar wil je naar toe en hoe ga je daar komen zijn de kernvragen. Praktische opdrachten in en buiten de sessies verschaffen je inzicht en ervaring waardoor niet alleen jij verandert maar uiteindelijk alles.

 

Voedingscoaching

Afvallen, aankomen, gezondere keuzes maken, meer energie krijgen door voeding, rare gewoontes afleren, het gaat allemaal over het veranderen van je gedrag. Het is geen sexy antwoord en het heeft niets met hypes zoals superfoods te maken….het gaat om wat jij doet met betrekking tot voedsel. Dat is waar het bij voedingscoaching over gaat.

De eerste stap is het in kaart brengen van je voedingsgewoontes. Wat doe je al goed, wat weet je al over voeding, ken je je valkuilen en hoe is je relatie met eten.  Afhankelijk van je doel bekijken we samen waar aanpassingen nodig zijn zodat jij resultaten gaat boeken. Bij het bepalen van deze veranderingen wordt altijd rekening gehouden met je mogelijkheden (gezin & werk) en voorkeuren. Het is immers de bedoeling dat je deze nieuwe manieren kan volhouden zodat ze een gewoonte worden. Je leert bewust keuzes te maken die je doel dienen, trucjes hanteren die je helpen een blijvende verandering te maken en geloven in jezelf. Wetenschappelijke inzichten, gezond verstand en eigen ervaring vormen de basis. Op wilskracht kan iedereen een doel behalen, en elk dieet werkt, maar blijvende veranderingen vragen een andere aanpak en daarbij is gedrag het sleutelwoord. Meer informatie over begeleiding op gebied van voeding vind je op de website van ZEST

 

Online Coaching

Online begeleiding is bedoeld om tijd tussen sessies te overbruggen of voor mensen die op afstand ondersteuning nodig hebben en de discipline kunnen opbrengen om het geleerde zelfstandig in praktijk te brengen. Het is mijn ervaring dat er niet altijd een persoonlijke ontmoeting hoeft plaats te vinden om door te nemen hoe een opdracht is gegaan, welke actie er is ondernomen of om gewoon even bij te praten, aan te moedigen of  puntjes op de i te zetten. Ik ben van mening dat hoe meer je zelf de regie houdt en op eigen benen staat hoe meer vertrouwen je krijgt dat je het ook inderdaad zelf kan.

Mailcontact helpt je stil staan bij je proces, maakt je bewuster van wat er speelt in je leven en hoe je je voelt, en nodigt je uit om je ervaring met mij te leren delen. Vaak is dit al genoeg om over een kleine dip heen te komen, geeft net dat zetje als je het even niet meer weet of dient als feedback als je vragen hebt.

Deze vorm is dus uitermate geschikt voor trajecten waar bij face 2 face contact niet strikt noodzakelijk is en als er gedurende langere periode begeleiding nodig is maar er wel zelfstandig ‘gewerkt’ wordt. In overleg bepalen we de frequentie van het contact en welke vorm. Je kan denken aan mailen, skype of per telefoon, afhankelijk van tijdstip en voorkeur.

 

Wil je weten of coaching iets voor jou is?

vul het contactformulier in of bel me dan maken we een afspraak